Топола – Министарка просвете у влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић посетила је данас општину Топола. Она је са својим сарадницима обишла Средњу школу „Краљ Петар I и Предшколску установу „Софија Ристић.“ Приликом посете Средњој школи министарка је обишла кабинете за физику и хемију као и учионицу која је опремљена машинама за рад Ученичке задруге „Опленачка визија 2019“.

Фото: ТопПрес

„Својим резултатима ова школа заслужује похвале, кабинети су добро опремљени, ученичка задруга лепо функционише, одржива је јер су деца креативна, наставници и професори као њихови ментори су укључени у њихов рад и то заиста заслужује похвалу. Ова школа ће следеће године напунити 100 година постојања, то је један диван јубилеј и понос за читаву Шумадију. Наравно има и проблема, проблем грејања и гасификација која је неопходна, сви морамо тражити брзо решење и не смемо дозволити још једну школску годину са овим проблемом. Прокишњава кров, директор је мишљења да је потребан ученички дом и у срединама где има дом дају импул малој средини, тако да је то добар предлог. Професори су разговарали самном, питали су ме шта треба да учине да се проблеми реше и  чини ми се да смо на прагу да донесемо добре одлуке“, изјавила је Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете.

Фото: ТопПрес

Директор Средње школе је истакао да је проблем грејања горући, али да постоје још неки пројекти који већ годинама чекају на реализацију.

Фото: ТопПрес

„Проблем грејања је већ неколико сезона присутан код нас, гасификација у Тополи постоји на 30 метара до школе је стигао гас, али до школе није, одрадили смо пројектну документацију и чекамо помоћ да проблем решимо, конкурисали смо и преко министарства и надамо се да ћемо уз помоћ министарке добити гас јер ако не гасификујемо школу бићемо у проблему“, рекао је Милош Петковић,  директор Средње школе „Краљ Петар I“.

Фото: ТопПрес

Школа је некада бројила преко 1000 средњошколаца сада наставу похађа око 350 ученика у три образовна профила.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес