На недавном састанку са представницима више пољопривредних удружења, када су испуњени њихови захтеви, договорено је и да се формира национални савет у коме би била пољопривредна удружења, а која би заједно са представницима Министарства пољопривреде радила на припреми аграрног буџета, изјавила је ресорна министарка Јелена Танасковић.

„У националном савету би била сва удружења и тако бисмо имали неопходну критичну групу која би заједно са нама креирала буџет. Сви би изнели своје предлоге, образложили их и заједно би се договарали колико новца можемо да определимо за коју намену“, рекла је она гостујући на ТВ Пинк.

Танасковић је истакла да пољопривреднике у Србији данас највише муче вишак млека и млечних производа на залихама, као и пад цене пшенице који је дошао из Европе, напомињући да су договорене мере усмерене управо на превазилажење тих проблема.

Она је за данас поподне најавила састанак са представницима ланца примарних произвођача и прерађивача у млекарству на коме би требало да се разговара о томе како да се премосте наредна два-три месеца док не дође до опадања залиха код млекара.

Према њеним речима аграрни буџет за ову годину ће са најновијим давањима, износити између 115 и 120 милијарди динара, што је највиша сума која је до сада опредељена за пољопривреду.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA