Фото: принтскрин, министарство одбранеФото: принтскрин, министарство одбране

Одред војне полиције специјалне намене Кобре и 72. бригада за специјалне операције расписали су конкурс за све заинтересоване младиће и девојке до 30. година старости који желе да заслуже место у строју тих елитних једница, а почетна плата биће 220.000 динара.

„Почетна плата војних специјалаца који успешно савладају селективну обуку износи 220.000 динара“, саопштило је Министарство, напомињући да ће кандидати који задовоље прописане опште и посебне услове конкурса, бити упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

„Након испуњавања ригорозних здравствених, психолошких и безбедносних критеријума, кандидати ће бити упућени на селективну обуку, која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији међу њима добиће прилику да ступе у професионалну војну службу у једну од две поменуте специјалне јединице, на одређено време, у трајању од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Напомиње се да се на конкурсе могу пријавити и кандидати који нису завршили војну обуку са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.
Место рада будућих припадника 72. бригаде за специјалне операције је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници Одреда Војне полиције специјалне намене Кобре радити у Београду.
„Диманична и изазовна обука, усавршавање и рад са најсавременијом опремом и наоружањем будућност су оних који стану у строј ових елитних састава Војске Србије“, истиче се у саопштењу.
Конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије отворен је до 31. јула 2024. године, а заинтересовани кандидати детаљне информације о конкурсу за пријем у специјалне јединице могу пронаћи на следећем линку:https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

ТопПрес/ Извор: Танјуг