Министарство одбране тражи 65 стипендиста

Министарство одбране тражи 65 стипендиста

Министарство одбране расписали су конкурс за доделу 65 ученичких стипендија за наредну школску годину, а за стипендије од 20.000 и 25.000 динара месечно моћи ће да конкуришу ученици треће и четврте године средњих школа чији је оснивач Република, аутономна покрајина или локална самоуправа, саопштило је данас Министарство.

Средњошколци који су до сада постигли најмање врло добар успех са одличном оценом из владања, рангираће се према успеху у досадашњем школовању, а утицаја ће имати и социјално-економски статус њихових породица будући да ће предност имати ученици чији родитељи имају нижа примања.

Војска Србије, Сектор за материјалне ресурсе и Универзитет одбране Министарства одбране стипендије нуде углавном за завршне године четворогодишњих и трогодишњих техничких, електротехничких, хемијских, машинских и саобраћајних школа, док Управа за војно здравство Министарства одбране нуди стипендије за трећу и четврту годину медицинских школа у четворогодишњем трајању.

После завршетка средњих школа, војни стипендисти засноваће радни однос у Министарству одбране и Војсци Србије у статусу подофицира или цивилних лица, што је за сваку од стипендија у тексту конкурса унапред и прецизирано. Уговор о стипендирању предвиђа да су корисници стипендија обавезни да у радном односу у Министарству и Војсци проведу најмање двоструки период стипендирања.

Будући да се конкурс за доделу стипендија односи на унапред одређене радне позиције и формацијска места, средњошколци ће знати у ком месту ће, након завршетка школовања, бити распоређени. Реч је о радним местима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Сремској Митровици, Бачкој Тополи, Батајници, Никинцима и Зуцама.

Конкурс је отворен до 30. септембра.

ТопПрес/ Извор: ФоНет

KOMENTARI