Министарство просвете школама упутило упутства за рад

Министарство просвете школама упутило упутства за рад

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је данас основним и средњим школама стручна упутства за организацију образовно-васпитног рада за нову школску годину од 1. септембра.

Министарство је послало и прилоге у вези са применом епидемиолошких мера у школама, којима се уређују питања организације и спровођења образовно-васпитног рада у условима који захтевају примену превентивних мера у борби против ковида.

Директори установа су у обавези да свим запосленима у школи и родитељима ученика омогуће да се благовремено упознају са садржајем одговарајућег стручног упутства, као и да договоре начине комуникације ради доследне примене договорених мера.

Такође, како се наводи, имајући у виду посебан значај почетка школске године за ученике првог и петог разреда у основној и првог разреда у средњој школи, посебну пажњу треба посветити организацији првих сусрета одељењских старешина и наставника са ученицима.

„И то тако да се примене све мере заштите од ширења вируса – физичка дистанца, заштитне маске, спољашњи простор школе, велики унутрашњи простори, представљање и разговори у мањим групама, паузе између састанака са обавезним мерама за чишћење и припрему простора и друге мере“, наводи се на сајту Министарства.

Додаје се да ће у периоду од 25. до 31. августа, на регионалном или општинском нивоу бити одржани састанци са директорима школа, као вид додатне подршке школама у решавању конкретних стручних и организационих питања.

О терминима тих састанака директори школа биће обавештени посредством надлежне школске управе, наводи ресорно министарство.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI