Крагујевац – Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу реализују пројекат „Матура 2024“, чији је циљ очување повољног стања безбедности за време матурских прослава и других школских манифестација, каже се у саопштењу МУП.

 

У данима којима се обележава крај школске године, полиција ће појачано патролирати улицама, трговима и око школских дворишта и објеката у којима се организују ови догађаји.

 

У циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, саобраћајна полиција ће свакодневно спроводити појачану контролу саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја прекорачења брзине, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и других прекршаја којима се угрожава безбедност учесника у саобраћају.

 

Апелујемо на матуранте да уколико возе буду савесни и одговорни, да поштују све саобраћајне прописе, а посебно да за волан не седају уколико су пили алкохол.

 

Такође, подсећамо их да им је, са пробном возачком дозволом, забрањено да возе од 23 сата до 6 ујутру.

 

Напомињемо да је саобраћајна полиција са представницима такси удружења у Крагујевцу договорила да такси превозници за време матурских прослава повећају број возила, као и да матурантима превоз наплаћују по повољнијим тарифама, саопштено је из МУП.

ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA