Млада Чачанка осмислила фестивал: На обали Мораве одржава се West Wine Fest, представљају се српске и регионалне винарије

Млада Чачанка осмислила фестивал: На обали Мораве одржава се West Wine Fest, представљају се српске и регионалне винарије

Чачак – Широм Србије све је више оних који се окрећу узгајању винове лозе и прављењу домаћих вина, по традиционалним рецептурама. С обзиром на број хектара под виноградима, наредних година не би зачудило да осим малина и шљива и то постане бренд по коме је Србија препознатљива ван својих граница.

Да ни наши грађани нису имуни на винску култру показује и све већи број фестивала посвећен добрим капљицама у част. Сајам вина другу годину заредом одржава се и у Чачку и то поред реке Западне Мораве, 09. јула са почетком у 17 часова. Све је почело на инцијативу једне Чачанке, јер Невена је желела да дух светских метропола доведе и у Шумадију.

„Обилазећи феноменалне сајмове запитала сам се, зашто и Чачак не би имао нешто слично. Наш град махом се везује за Купусијаду, Кајсијаду и друге сличне манифестације које су изузетно аутентичне и јако лепе, али  ни љубитељи вина не би требало да буду ускраћени за један феноменалан угођај и доживљај. Идеја је настала спонтано, а касније се успешно и реализовала, па се надамо се да ће  West Wine Fest заживети и постати традиционалан“, изјавила је Невена Петровић за РИНУ.

Фото: Јована Бакула

На сајму поред Мораве српске и регионалне винарије

Због великог интересовања, млади фестивал у свом другом издању прошириће се на читав простор плаже непосредно уз Мораву. Под слоганом  „Дођите по своју капљицу истине“  посетиоци ће уживати у винима чувених српских али и регионалних винарија.

„Оно што је свакако занимљиво јесте чињеница да се некада давно баш у овом крају налазио велики број винограда. У околини Јелице људи су правили изузетнна вина, али касније су те парцеле прекриле друге воћне врста па сада се у близини Чачка не налази готово ниједна винарија. Надамо се да ћемо на овај начин и кроз овај фестивал потакнути произвођаче да се окрену садњи виногроја, али и производњи квалитетних вина“, каже Невена.

Уз улазницу на овај фестивал добија се и велика кристална дегустациона чаша како би посетиоци могли на миру и у потпуности да доживе осећај понуђених вина. Током вечери предвиђен је забавни програм у коме учествује оркестар Стари град, плесни студио Луна, као и гитарски дуо.

ТопПрес/ РИНА

Фото. ТопПрес

KOMENTARI