Чачак – Двадесетосмогодишњи Марко из Чачка бори се са опаком болешћу. Његово излечење је могуће, али су свакодневно потребни даваоци крви, како за издавјање тромбоцита, тако и за примену током лечења.

„Овим путем молимо све хумане људе да нам помогну и да дају крв, јер је нашем Марку неопходна. Даваоци крви за издвајање тромбоцита могу бити искључиво здрави мушкарци до 60 година старости који имају „А+“ или „А -“ крвну групу“, рекла је Маркова пријатељица.

Осим тромбоцита, за процес лечења потребни су даваоци крви веома ретке крве групе „А-„, а даваоци за ову намену могу бити и здраве жене и мушкарци до 60 година старости.

„Свесни смо свих тешкоћа тренутка у коме се налазимо, Kовид пандемије која је у току, али нажалост Марко се налази у таквом стању да не може да чека. Давање крви је искључиво у Београду, а породица ће обезбедити превоз свима који се јаве, а не живе у главном граду“, рекли су његови пријатељи.

У обзир за даваоце у оба случаја долазе здрави људи, мушкарци тежине преко 55 кг и жене тежине преко 50 кг, који нису били у иностранству у претходних 15 дана и не користе неку лекарску терапију.

Молимо све који испуњавају ове услове за давање крви да се ради добијања прецизних упутстава и информација јаве на следеће контакт телефоне: 0600329293 (Марија), 0631867026 (Kристина), 0644051838 (Ивана), 0649357050 (Јована).

ТопПрес/ РИНА