Могућ интензивнији саобраћај на Милошу Великом; Прилази зимским центрима проходни

Могућ интензивнији саобраћај на Милошу Великом; Прилази зимским центрима проходни

ЈП „Путеви Србије“ саопштило је данас да се због новогодишњих и божићних празника очекује повећан интензитет саобраћаја на аутопуту Милош Велики.

Како се наводи из тог предузећа, дуж аутопута Милош Велики на порталима са изменљивом саобраћајном сигнализацијом биће истакнута обавештења о задржавањима на наплатним станицама и стању на аутопуту.

„Путеви Србије предузимају све неопходне мере у циљу бржег проласка возила, сви наплатни канали биће у функцији без минута паузе“, наводи се у саопштењу.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу, држе безбедно одстојање и поштују саобраћајну сигнализацију.

Већи број возила очекује се са првим вечерњим сатима унутар градова на оним саобраћајницама које воде ка градским трговима, саопштио је АМС С.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “ Путеви Србије“, нема задржавања на наплатним станицама.

Дуж аутопута Милош Велики на порталима са изменљивом саобраћајном сигнализацијом биће истакнута обавештења о задржавањима на наплатним станицама и стању на аутопуту.

Повећан је број инкасаната на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Републици Србији.

Најбржи пролазак кроз наплатне станице омогућава електронска наплата путарине (ЕНП), која значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак без заустављања.

Прилази туристичким зимским центрима проходни

ЈП Путеви Србије саопштили су јутрос да су прилази зимским туристичким центрима проходни.

На деоници између Дивљака – Ивањице – Јавора коловоз је влажан, снега има до 5 цм.

На осталим путним правцима И приоритета/А категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице.

Нема задржавања на наплатним станицама ни прелазима

На наплатним станицама на аутопутевима у Србији јутрос нема задржавања возила као ни на на граничним прелазима, саопштили су Путеви Србије.

На ауто-путу Е-75, петља Водањ – петља Колари, у зони петље Колари, до 1. марта 2022. годионе радови на реконструкцији натпутњака.

У зони радова, за саобраћај су затворене претицајна и возна саобраћајна трака, у оба смера, а саобраћај се одвија зауставним саобраћајним тракама, саопштили су Путеви Србије.

Петља Колари, у смеру Колари-Београд, остаје затворена за саобраћај.

Словац – Лајковац, до 10. јануара 2022. године радови на појачаном одржавању, уз наизменично пропуштање возила.

Ауто-пут Е-75, петља Појате – петља Ражањ, до 17. јануара до 15ч, радови на санацији цевастих пропуста уз затварање зауставне саобраћајне траке.

Иришки венац-успонска трака, у смеру Сремска Каменица – Ириг, до 07. јануара радови на санацији оштећења: током извођења радова, путничким возилима и аутобусима је дозвољено кретање,

саобраћај за ТМВ биће преусмерен на алтернативне путне правце: Петроварадин-Сремски Карловци-Инђија-Путинци-Рума-Ириг.

Ауто-пут Е-75, на петљи Бубањ Поток, преусмерен саобраћај из правца Београда на возну траку за супротни смер, а саобраћајни ток са обилазнице (Кружни пут) на претицајну траку за супротни смер, на делу од 300 метара од петље Бубањ Поток ка старој наплатној станици, укупно преусмерење је 400 м.

Из правца Ниша саобраћај се преусмерава у две саобраћајне траке-зауставну из правца Ниша и асфалтирано проширење зауставне траке, које се искористи за саобраћај.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI