Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је Србија чврсто посвећена развоју трговинске сарадње са Кином и најавио да ће бити проширена понуда српских пољопривредних производа за кинеско тржиште.

Момировић је рекао да је циљ да се додатно унапреди извоз српских пољопривредних производа у Кину.

„Препознали смо потенцијал све већег кинеског тржишта и намеравамо да проширимо и диверзификујемо понуду пољопривредних производа нудећи производе доброг квалитета по конкурентним ценама“, рекао је Момировић након завршеног онлајн састанка, саопштило је Министарство спољње и унутрашње трговине.

Како је наведено, министар је казао да је Србија од успоставлања сарадње Кина – ЦИЕЗ веома активан и конструктиван партнер у оквиру овог механизма.

„У поређењу са другим земљама има највећи број пројеката са кинеском страном“, рекао је Момировић и истакао да је Србија посвећена далем јачању и развоју сарадње у оквиру овог механизма.

Министар Момировић, који је уједно и председник српског дела Мешовите међувладине комисије за економску сарадњу са НР Кином, нагласио је да се улажу максимални напори како би се што пре окончао процес заклучивања Споразума о слободној трговини са НР Кином који ће засигурно допринети далем напретку и економском просперитету наше земле и донети добре резултате у будућности.

Момировић је изразио уверење да ће одржани састанак националних координатора дати додатни подстицај јачању економске и трговинске сарадње између Кине и земала Централне и Источне Европе, као и да ћемо у будућности бити сведоци успешне реализације бројних заједничких пројеката који ће бити од користи свих земала учесника.

ТопПрес/ Извор: Танјуг