Топола – Основна школа „Живко Томић“ из Доње Шаторње обележила је данас свој Дан школе. Програм је почео певањем школске химне.

Фото: ТопПрес

„Стихове химне написале су сестре, Тијана и Милица Јовановић, а школски хор је по први пут за публику отпевао песму. Тема о љубави испунила је срца присутних званица и гостију. Стихови и изреке низали су се кроз разреде које су рецитовали најмлађи предшколци и ученици од првог до четвртог разреда. Пажњу свих присутних освојила је представа „Много немира због Шекспира“. Драмска група са пуно жара и професионалности играла је наведени комад и одушевила све присутне. Уз музику, глуму и феноменалну сценографију оживело је право позориште. За њих су задужене вредне руке и креативност наставника Данијеле Павлићевић, Иванке Дукић и Стојковић Стефана. Захваљујем се свим наставницима који су учествовали у изради и организацији програма“, изјавила је за ТопПрес Марија Обрадовић, директорка Основне школе у Доњој Шаторњи.

Фото: ТопПрес

Иначе, ова школа постоји од 1845. године и ускоро ће прославити 180 година од оснивања. Ове године наставу у њој похађа 170 ученика.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес