Крагујевац – Мештани села Страгари у околини Крагујевца већ дужи временски период имају велики проблем са дивљим депонијима које настају на само 200 метара од њихових кућа. Непознати починалац је у непосредну близину њиховох домова истоварио гомилу отпада и мртве живине. Селом се данима шири несносан смрад, а житељи овог места у Шумадији страхују и од других проблема.

„Ово је права катастрофа, не можете изаћи испред куће од смрада који штипа за нос и очи. Видели смо бели комби који је у неколико наврата пролазио кроз село, па претпостављамо да су то починиоци, вероватно неко ко има фарму живине и овде је нашао да сав отпад избаци. Плашимо се заразе, пси луталице су већ нањушили месо и дошли, мртву живину развлаче кроз читаво село. Има их доста, децу не смемо да пустимо напоље“, каже за РИНУ Биљана Милојевић.

На терен су изашле и надлежне инспекције и сачиниле записник, обећавши мештанима да ова бахатост неће проћи некажњено и да ће починилац бити пронађен и адекватно санкционисан. Међутим, мештани желе да овај проблем у њиховом селу буде трајно решен, јер са доласком топлијих дана он постаје још израженији.

„Током пролећа и лета стање је још горе, ово са бацањем живинског отпада није први случај, овде стално долазе и праве дивљу депонију. Надам се да ће надлежни у Крагујевцу имати разумевања за нашу ситуацију, јер се плашимо болести, разних зараза али и за безбедност деце и нас. Покуцаћемо на сва врата ако је потребно, да нам се овај проблем реши јер постаје јако тешко живети у овом делу села“, додаје Биљана.

ТопПрес/ РИНА