Фото: РИНА

Услед повећаног прилива возила на граничним прелазима Републике Србије, могу се очекивати гужве у саобраћају и задржавања до доласка на граничну контролу, како у путничком, тако и у теретном саобраћају.

У саопштењу Министарства унутрашњих послова наведено је да, према последњим информацијама Управе граничне полиције, на излазу из Републике Србије, на граничном прелазу Батровци, теретна моторна возила чекају око пет сати, на Келебији и Хоргошу три сата, а на граничном прелазу Шид задржавање за ову категорију возила је око два сата.

Када су у питању путничка возила, за сада нема дужих задржавања, најдуже се чека на улазу на граничном прелазу Прешево, око 40 минута.

МУП је у саопштењу напоменуо да је чекање на излазу из земље последица поступања граничних органа суседних земаља.

Имајући у виду појачан интензитет саобраћаја, из МУП-а су апеловали на возаче да бирају алтернативне путне правце и мање оптерећене граничне прелазе, закључено је у саопштењу МУП-а.

На Батровцима камиони чекају пет сати

На граничном прелазу Батровци камиони чекају пет сати, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Према информацијама Управе граничне Полиције, добијеним у 5:30, на прелазима Хоргош и Шид, теретна моторна возила чекају четири сата, а на Келебији три сата.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања ни за теретна, ни за путничка возила.

На прелазу Бајмок до 17. априла, у данима викенда (од петка до недеље) продужено је радно време и то од 7:00 до 24:00 часа, док ће на прелазу Бачки Виногради радно време до 18. априла бити од 7 до 22 часа.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног преузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

ТопПрес/ Извор: Танјуг