Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће од данас до 12. новембра акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе). Током трајања акције, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

У циљу унапређења безбедности деце у саобраћају, саобраћајна полиција ће интензивно контролисати аутобусе којима се превозе деца на екскурзије, рекреативне наставе, као и аутобуса којима се обављају други видови организованог превоза деце.

Од почетка ове године, саобраћајна полиција у контроли саобраћаја открила је око 108.000 прекршаја које су учинили возачи теретних возила и 4.000 прекршаја које су учинили возачи аутобуса.

ТопПрес/ Извор: Танјуг