У периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, припадници саобраћајне полиције спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине, саопштио је МУП.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције (пресретачима), док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

„У склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 1. маја, у времену од 00.00 до 24.00 часа, биће реализована акција ‘Спеед Маратхон’ током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа“, напомиње МУП.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу.

Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције усп@муп.гов.рс најкасније до среде, 24. априла ове године, каже се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “МУП: Појачана контрола саобраћаја, казне за прекорачење брзине”

Comments are closed.