У оквиру акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја возача аутобуса и теретних возила у периоду од 13. до 19. фебруара, санкционисано је 549 прекршаја возача аутобуса и 6.829 прекршаја возача теретних возила, саопштио је данас МУП.

Током трајања акције, саобраћајна полиција је на наплатној станици Димитровград зауставила турског држављанина који је управљао теретним возилом и чијом је контролом утврђено чак 76 прекршаја за које је Законом о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима предвиђена новчана казна у укупном износу од 2,84 милиона динара.

Највише прекршаја откривено је на територији Полицијске управе у Суботици, укупно 851 и на територији Полицијске управе у Шапцу, где су санкционисана 533 возача.

Више од трећине возача аутобуса, укупно 197, санкционисано је због прекорачења времена управљања и других прекршаја у вези са тахографом, док је 98 возача санкционисано због непоседовања одговарајуће документације.

Поред тога, 48 возача аутобуса санкционисано је због некоришћења сигурносног појаса.

Због прекорачења времена управљања и других прекршаја у вези са тахографом санкционисано је 2.129 возача теретних возила, док је 848 возача прекршајно кажњено због непоседовања одговарајуће документације. Такође, 628 возача теретних возила санкционисано је због некоришћења сигурносног појаса, а 325 возача због прекорачења брзине.

Акција контроле возача аутобуса и теретних возила, спроведена је у 30 европских држава чланица мреже саобраћајних полиција Европе РОАДПОЛ, наводи МУП.

ТопПрес/ Извор: Танјуг