На граничним прелазима возила чекају од 45 до 120 минута

На граничним прелазима возила чекају од 45 до 120 минута

У данима интезивног путовања застоји и успорена вожња су уобичајена појава, којих је више када су променљиве временске прилике,а због којих је вожња тежа и напорнија и саобраћајне незгоде су учесталије.

Аутомото савез Србије зато возачима саветује да на пут крећу раније, да не журе, те да буду одговорни и да возе пажљивије како би имали довољно времена да избегну све изненадне опасности које овакви услови путовања доносе.

У извештају о стању на путевим АМС С наводи да се тренутно изводе радови на рехабилитацији деонице Бачки Брег – Сомбор са обилазницом око Сомбора, те се због тога саобраћај одвија једном траком уз наизменично пропуштање возила, које је регулисано семафорима.

Од данас па у наредних месец дана изводиће се радови на поправци коловоза на ауто-путу између Бачке Тополе и Фекетића у смеру Суботица – Нови Сад. Саобраћај ће бити преусмерен у супротну коловозну траку смера Нови Сад – гранични прелаз Хоргош и ту ће се одвијати двосмерно и то претицајном траком према Новом Саду, а возном и зауставном траком према граничном прелазу Хоргош.

Од данас до 27. априла од 7 до 16 часова изводиће се радови на постављању нове челичне заштитне ограде на делу пута од петље Нови сад југ до петље Ковиљ, а за саобраћај ће бити затворена зауставна трака, док ће се он одвијати возном и претицајном траком у смеру Нови Сад – Београд.

Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

У току су радови на санацији клизишта „Равнина 1“ на путу Куманица- Голијска Река. За време извођења радова саобраћај се регулише наизменичним пропуштањем возила које је регулисано саобраћајним знацима.

У току су радови на санацији клизишта „Јоше“ на путу Прилике-Јасеново. За време извођења радова саобраћај се регулише наизменичним пропуштањем возила које је регулисано саобраћајним знацима.

Од сутра до 29. априла у периоду од 7 до 16 часова изводиће се радови на кошењу траве у средњем појасу на делу пута од петље Сириг до петље Нови Сад југ. Радови ће се изводити у претицајној траци, док ће се саобраћај одвијати возном траком. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

До 30. априла одвијају се у току светлог дела дана радови на стационирању деонице Батровци-Кузмин у оба смера.

У току извођења радова за саобраћај ће бити затворена претицајна трака у смеру извођења радова, док ће се саобраћај одвијати возном траком.

До 30. априла трају радови на замени заштитне жичане ограде у путном појасу на делу пута од петље Рума до петље Пећинци, у смеру Шид – Београд.

Током извођења радова за саобраћај ће бити затворена зауставна трака, а саобраћај ће се одвијати возном и претицајном саобраћајном траком.

Путеви Србије, иначе, саопштили су да спремно и организовано дочекује предстојеће првомајске празнике, када се очекује појачан интензитет саобраћаја на српским аутопутевима.

Интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без паузе.

Повећан је број инкасаната на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Србији.

На наплатним станицама на аутопутевима нема задржавања возила.

На путнички мтерминалима граничних прелаза возила се задржавају 45 минута на Гостуну и Котроману, док теретна возила чекају на Хоргошу и Батровцима 60 минута, на Келебији 120, на Гостуну и Котроману 45 минута.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

KOMENTARI