Чачак – На јуче завршеној манифестацији „Млечни пут” у Горњој Горевници, представило се 32 излагача из целе Србије, док су два дошла из суседних држава Црне Горе и Босне и Херцеговине. Ове године није било оцењивања али због изузетног асортимана и понуде свима њима уручене су повеље које су додељене од стране организатора за учешће на Млечни пут.

Фото: Глас западне Србије

Обзиром да је манифестација продајног карактера питали смо их какво је било интересовање за њихове производе.

„Најблаже речено изненађена сам. Желели смо да помогнемо оснивање манифестације тиме што би изложили нашу робу, и нисмо очекивали никакву продају, али ако ми верујете све смо продали до последње кришке сире, а кајмака је нестало већ око подне. И смем да вам кажем, пазарила сам 320.000 динара, пред кућом, а није ме коштало ништа, сем да дођем. Заиста сам презадовољна, јер на неким већим манифестацијама, где нам је улаз и по 500 евра не продамо и не пазаримо толико”, каже Оливера Старчевић, власница Млекаре „Промлек”.

Фото: Глас западне Србије

Слично су прошли и Куртагићи са Пештера, кући су се вратили још у суботу вече због празних чаброва.
„Нисмо очекивали оволико интересовање и следећи пут, ако нас будете позвали, радо ћемо доћи и потерати дупло више. Све је одлично организовани, идеја фантастична а продаја више него добра. Хвала домаћинима на свему и видимо се и следеће године”, кажу браћа Шефкет и Саладин Куртагић.

Фото: Глас западне Србије

Иначе, и посетиоци су били затечени понудом и многи од њих непланирано су пазарили разне производе. Тако је на пример, Радиша Урошевић купио роловани кајмак и сир са тартуфима. На лицу места кувао се белмуж специјалитет зајечарског краја, док су жене Удружења „Евгенија” из чачанског села Јежевица кувале бели качамак, пржили су се и уштипци а посетиоци су имали прилику да види како се справља чувени пиротски качкаваљ.

ТопПрес/ ГЗС

Фото: Глас западне Србије
Фото: Глас западне Србије
Фото: Глас западне Србије