Пољопривредни произвођач који мора да обавља пољске радове у време забране кретања дужан је да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља.

Како су навели из Министарства пољопривреде, одобрење за кретање је потребно власнику или кориснику засада или друге пољопривредне површине, у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, које обавља у време забране кретања, од 20.00 до 5.00.

На сајту Министарства пољопривреде се наводи да се захтев за одобрење кретања подноси Управи за заштиту биља на мејл agromere@registar-uzb.rs односно на одговарајући број телефона, а према округу за који се тражи дозвола за кретање. Како је прецизирано, у пријави је потребно навести име и презиме лица број личне карте и адресу које ће се кретати у периоду од 20.00 до 5.00, број пољопривредног газдинства, локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере.

Дозвола кретања ће важити само за тај дан у периоду од 20.00 до 5.00, а рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.

Пријаве за Јужнобачки, Средњебанатски, Јужнобантски, Севернобанатски, Севрнобачки, Западнобачки и Сремски округ могу се поднети на телефоне 064/ 8818449.

За Град Београд, Подунавски, Браничевски, Зајечарски, Борски, Поморавски, Нишавски, Јабланички, Пчињски, Топлички и Пиротски округ пољопривредници треба да се јаве 064/ 8818486.

Пољопривредници из Мачванског, Моравичког, Колубарског, Златиборског, Расинског и Рашког округа могу да позову 064/  8818412.

ТопПрес/ Извор: Танјуг