Републичка дирекција за имовину објавила је оглас за продају 23 непокретности које нису неопходне за функционисање Војске Србије.

Међу непокретностима, које су наведене у огласу објављеном на сајту Дирекције, неке су вредне и више од милион евра.

Највреднији је војни комплекс „Медошевац“ у Нишу, који је понуђен по почетној цени од 1,426 милиона евра, затим војни комплекс „Ул. Воје Дулић бр.2“ у Пожаревцу, по цени од 1,262 милиона евра, комплекс „Мира“ у Лесковцу, са ценом од 1,086 милиона евра.

Такође, на продају је и комплекс у Остружници на Чукарици, по цени од 940.194 евра и војни комплекс „Лечилиште Авала“, по почетној цени од 586.200 евра.

На продају су, између осталог, и војни комплекс „Клуб ВС“ у Алексинцу, складиште „Поток Месић – Белоцрквански пут” у Вршцу, касарна „Добочаш“ у Иригу, војни комплекс „Буковац” у Петровардину, војни комплекс стрелиште „Илине воде“ у Крагујевцу, „Вила Катарина“, по намени складиште у Књажевцу, пословни простори на више локација.

Војни комплекс – „Медошевац“ складиште погонског горива у Нишу чини осам објеката, површине 791,53 квадратних метара и земљиште површине 39.594 квадрата.

На продају је и војни комплекс „Ул. Воје Дулић бр. 2“ по намени Клуб Војске у Пожаревцу, површине 1.592, 86 квадрата, са земљиштем површине 8,9 ари, као и комплекс „Мира“, складиште у Лесковцу, који чине 15 ванкњижних објеката, површине 3.621,62 метара квадратних и земљиште укупне површине 5,98 хектара.

Оглашен је и војни комплекс – „Река Остружница – Сектор-2“, складиште у Београду на Чукарици, површине 89.932 метара квадратних, као и војни комплекс – „Лечилиште Авала“, касарна у Београду-Вождовац, који чини шест објеката, површине 677,91 квадрата, са земљиштем површине 175.519 квадрата.

Поједине касарне и објекти продају се по сниженим ценама, пошто на претходним позивима за куповину није било заинтересованих.

За поједине објекте, попут „Медошевца“, у Остружници и Авали, се претпоставља да су током НАТО бомбардовања загађени неексплодираним убојним средствима, да нису испитани и очишћени од неексплодираних убојних средстава и трошкови испитивања и чишћења падају на терет купаца.

ТопПрес/ Извор: Танјуг