На Руднику и даље страхују од Веље Невоље: У месту хапшења Беливука све врви од полиције, трага се за одбеглим члановима банде

На Руднику и даље страхују од Веље Невоље: У месту хапшења Беливука све врви од полиције, трага се за одбеглим члановима банде

Рудник – Након ноћи у којој је на Руднику ухапшен Веља Невоља, у овој варошици мештани немају сна. Преплашени од акције, за коју тврде да јој филмска није равна, страхују да се неки од одбеглих чланова банде и даље крије по селима на обронцима Рудника.

Како другачије да објаснимо оволики број полиције, више их је чини ми се него нас мештана. И даље чешљају терен, даноноћно су на Руднику, значи да овде посао још нису завршили – испричао је Рудничанин и додао:

– Уверен сам да су још на превоју (планински превој, скретање за Рудник) евидентирали ваш долазак.

– Викендица у којој је Беливук ухапшен припада старијем човеку који не живи на Руднику, кажу да је заједно са њим ухапшен и унук власника објекта. Прича се да је један припадник групе током хапшења утекао полицији, али да је исте ноћи ухапшен на подручју села Шаторња, пар километара одавде. Полиције има и тамо. У страху смо од непознатих људи којих на Руднику последњих седам дана има пуно. Верујемо да је то полиција у цивилу, али ко ће га знати… како да их разликујемо. Шта ако је заиста тачно да припадника те банде још има скривених на Руднику – прича преплашен мештанин, иначе мирне туристичке варошице.

Други, млађи Рудничанин, не искључује могућност да на Руднику постоје штекови криминалне групе Веље Невоље и да ће претрага терена и утврђивање власништва викендица, за истрагу бити врло тежак посао.

– Последњих годину дана велики број викендица је продат. Због короне, људи су куповали и куће и плацеве, и ако им је цена драстично скочила. Када људи из великих градова дођу на планину, они траже мир и одмор, ретко су блиски са староседеоцима. Мештани нове власнике не познају, а у тим кућама Бог свети зна ко сада борави. Протеклих дана, полиција је обилазила и те терене – причају мештани.

Никад нису срели Вељу Невољу, хотел није његов

Мештани су демантовали писање појединих медија да је Веља Невоља започео изградњу угоститељског објекта на Руднику.

– Мотел гради локални предузетник, бар се тако прича. Човек је уложио велике паре и то ће привући туристе на Рудник. Вељу Невољу никад у варошици нисмо срели, из новина смо сазнали да је ухапшен у нашем месту – каже локални мештанин.

ТопПрес/ Извор: Информер

 

KOMENTARI