Foto Tanjug Oksana ToskicFoto Tanjug Oksana Toskic

Центар дечјих летовалишта у ову годину је ушао са измиреним дуговањима, исплаћеним зарадама и већим бројем гостију. Планови Града Београда су да у овој години издвоји 320 милиона динара за адаптацију и модернизацију 5 одмаралишта која су у његовом саставу. На Руднику су од почетка ове године попуњени сви капацитети.

У једној смени на Руднику борави стотину малишана. Деца предшколског и школског узраста, углавном из београдских школа, уживају у планинским лепотама и одличним условма које им рудичко одмаралиште пружа.

„Деца су презадовољна целокупном атмосфером. Ја сам овде већ трећи пу, значи трећа генерација и стварно сам презадовољна. Значи апсолутна услуга од почетка до краја. Све,“ задовољна је Јелена Добранић,учитељица београдске ОШ “Владимир Роловић“ .

Од оснивања 1971. године одмаралиште угостило више од три стотине хиљада деце и њихових васпитача.

Без обзира на годишње доба, за школу у природи, учење и ваннаставне активности у одмаралишту на Руднику, које послује у саставу дечијих летовалишта града Београда, имају идеалне услове.

„Ове године смо од значајних инвестиција уложили, заменили смо комплетно столарију на дечијим собама. Наравно улаже се сваке године и у собе и значи ово окружење које је прелепо око одмаралишта и у саме спортске терене који се налазе изнад одмаралишта,“ каже Срђан Милићевић из Одмаралишта на Руднику.

Да боравак деце на Руднику буде незабораван, у овом одмаралишту, о свему, брине 20 запослених.

Планова за још боље услове за смештај и додатне активности има доста.

Срђан Милићевић наводи да локална самоуправа у сарадњи са Рудником олова и цинка реновира базен који се налази на 200 метара од објекта и да ће то бити још један квалитетан, додатни садржај.

Лети и зими овде на припремама бораве и спортске екипе. Од почетка године остварили су 6650 ноћења, а капацитети су месецима унапред резервисани.

ToпПрес/ Извор: РТС