Горњи Милановац – На територији општине Горњи Милановац послује око 1800 активних предузетничкох радњи и привредних друштава, стога се са разлогом каже да је привреда ове општине једна од најздравијих у Србији. Министар трговине Томислав Момировић одржао је састанак са члановима Клуба привреде Горњег Милановца. Горњи Милановац – На територији општине Горњи Милановац послује око 1800 активних предузетничкох радњи и привредних друштава, стога се са разлогом каже да је привреда ове општине једна од најздравијих у Србији. Министар трговине Томислав Момировић одржао је састанак са члановима Клуба привреде Горњег Милановца.

„У Горњем Милановцу су неке од највећих српских компанија попут компанија „Металац“, „Тетра Пак“, „Таково-Swisslion“. Наш задатак је да им обезбедимо транспарентно и предвидиво пословно окружење, фер тржишне услове као и да кроз унапређење услова за пласман наших роба у иностранству поспешимо пословни амбијент и запошљавање“, истакао је министар Момировић.

Министар Момировић је подвукао да Влада Републике Србије активно учествује у даљем развоју иницијативе „Отворени Балкан“ како би направили додатно тржиште за ширење и пласман наших производа.

„Опредељени смо јачању економских веза и са ЕУ и светом, а кроз потписивање уговора о слободној трговини омогућићемо отварање нових великих тржишта попут Кине или Египта за наше привреднике“, нагласио је Момировић.

Привредници из Горњег Милановца упознали су министра Момировића о будућим плановима пословања.

ТопПрес/ РИНА