Фото: Танјуг, Јарослав Пап

Начелник Ветеринарске инспекције Зоран Ивановић изјавио је да ће у случају меса пронађеног у Јагодини бити поднете пријаве тужилаштву које ће даље водити поступак и апеловао на потрошаче да буду одговорни приликом куповине меса.

Ивановић је у Дневнику РТС рекао да је акција ветеринарске инспекције у Јагодини, где је пронађено 36 тона меса и месних прерађевина без доказа о пореклу, заправо наставак акције из августа месеца када је полиција затекла 20 тона меса.

„Урадили смо ванредни надзор и прегледано је све од затеченог у хладњачи а било је више од 200 тона меса. Открили смо да део меса не поседује декларације”, казао је Ивановић.

Он је додао да је пронађено и девет тона живинског меса које је имало декларацију, али му је истекао рок.

„Смрзнуто месо се не налази као смрзнуто и промету и оно се углавном користи за производе од меса. Ми смо у повезаном објекту извршили контролу и затекли четири, пет тона меса које није имало декларацију о пореклу”, навео је Ивановић.

Он је рекао да је ветеринарска инспекција надлежна за ствари за које није суд.

„Ми можемо да поднесемо адекватну пријаву. За месо које је нађено у промету се гони по кривичном закону”, казао је Ивановић, преноси Танјуг.

Он је навео да ће у случају меса пронађеног у Јагодини бити поднете пријаве тужилаштву које ће даље водити поступак.

„Сам објекат где је затечено месо испуњава санитарне услове, али биће под надзором”, казао је Зоран Ивановић.

Он је апеловао на потрошаче да се понашају са пажњом доброг купца.

„То значи да провере декларације приликом куповине, да купују у хипермаркетима, а не на улици и бувљацима”, закључио је начелник Ветеринарске инспекције.

ToпПрес/ Извор: Политика