foto tanjug zoran zestic foto tanjug zoran zestic

Национални модел студентске праксе, који ће бити у форми препоруке или закона, требало би да буде готов до краја године, најављено је из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Помоћница министра просвете за дуално и предузетничко образовање Габријела Грујић изјавила је да би модел требало да понуди решења за бројна питања.

– Како да се студенти опредељују за праксу у компанијама, како да се одређују ментори учесницима праксе, затим како увезати менторе и професоре на факултетима, фонд сати који је потребан да се унапреди квалитет компетенција, када се пракса одвијати, да ли ће бити плаћена… – рекла је Грујић на панелу “Млади у привреди кроз праксу до успешне каријере” на Економском факултету у Београду.

Председник Стручног тима Министарства просвете за реформу високог образовања Драган Лончар најавио је да Економски факултет, који сарађује са више од 330 компанија у којима студенти обављују стручну праксу, настоји да уведе обављање стручне праксе као алтернативу семинарском и дипломском раду која би се вредновала са два или четири ЕСПБ бода.

TопПрес/ Извор: Танјуг