Фото: ТопПресФото: ТопПрес

Викенд за нама био је у знаку вина, грожђа, добре хране и песме. За само три дана колико траје Опленачка берба Тополу посети преко 200.000 гостију што ову манифестацију сврстава у три најпосећеније у нашој држави.

Овогодишња берба и поред два кишна дана забележила је велики број гостију из земље али и иностранства, велики број учесника културно уметничких друштава, јавних личности.

„Свако ко је у протекла три дана посетио Тополу могао је да ужива у храни, вину и песми, драго ми је да су утисци свима добри и да су гости задовољни“ изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић. Он је нагласио да према речима из Туристичке организације Србија ово је  најбоља манифестација у Србији у 2017. години.

„Захвалио бих се свима који су учествовали у организацији, учесницима, волонтерима без којих ово не би могло али посебно Љиљани Тодоровић директорки Т.О Топола и председници организационог одбора која је водила читав пројекат „ истакао је Јовановић.

Директорка Туристичке организације „Опленац“ Љиљана Тодоровић у изјави за Топ Прес рекла је да је недеља по посећености оборила све рекорде до сада.

„Целокупан програм је одржан иако је првог дана била киша и у суботу до поднева, срећом облаци су се разишли и посета нам је била рекордна, по 45 минута се чекало за улазак у град, колоне су биле колометарске, што свакако нама доста значи али у годинама које долазе мораћемо да проширујемо капацитете“ објаснила је Тодоровић она је додала да је јуче у граду било око 360 аутобуса са туристима и гостима.

На само једном штанду продато је три тоне грожђа. А излагало је 400 излагача.

Према извештајима МУП-а Топола, због велике гужве у саобраћају било је више лакших удеса  али на срећу није било повређених. Дошло је и до ударања пешака, реч је о малолетном дечаку који је медицински збринут и није животно угрожен а возач је побегао са лица места.

ТопПрес/Марија Лазаревић