Горњи Милановац – Туристичка организација општине Горњи Милановац данас је на Руднику организовала постављање табли које упућују на све најистакнутије тачке и знаменитости ове планине.

Да се популарни „кров Шумадије“ убрзано развија и да се настоје искористити на прави начин његови потенцијали говори и чињеница да су недавно обележене и маркиране све пешачке и планинарске туре, тзв. стазе здравља до врхова Рудника, а такође је Археолошки институт из Београда на више локација поставио табле до археолошког локалитета Прљуша, које је 2017. проглашено за територију од историјског и културног значаја и налази се под заштитом државе.

„Табле које данас поставља Туристичка организација Милановца најмодерније су, имају QР код и биће двојезичке, на српском и енглеском језику. Биће их постављено око 30 и обухватиће све оно најатрактивније на Руднику – врхове, Дечје одмаралиште Рудник, вулкански врх Островицу, Прљушу, Цркву Светог Ђорђа итд“, рекао је Срђан Милићевић из ТО ГМ.

Он је додао да се труде да у потпуности одговоре изазовима у сусрет довршетку пројекта „Визиторски центар“ чији се крај радова и отварање очекују до краја наредне године.

„То ће у потпуности изменити физиономију Рудника“, напоменуо је он.

Визиторски центар долази на позицију тзв. Јабучара, да буде „при руци“ свима који се шетају варошицом, живе у њеном доњем делу, као и људима који су смештени у горњем, планинском делу Рудника, у приватном смештају и по викендицама, а према најавама, у неком будућем периоду, и скијашима, јер се припрема ревитализовање старе рудничке скијашке стазе.

Такође, на том месту планирани су убудуће и отворени базени са свим расположивим садржајима.

ТопПрес/ ГЗС