Најтежа животна битка добијена уз помоћ хуманих људи: Мали Гаврило примио терапију

Најтежа животна битка добијена уз помоћ хуманих људи: Мали Гаврило примио терапију

Крагујевац, Будимпешта – Мали Гаврило Ђурђевић из Крагујевца који болује од тешке болести спиналне мишићне атрофије  добио је јутрос терапију за коју се месецима сакупљао новац широм Србије. Тим поводом огласили су се и његови родитељи на фејсбук страници „За Гаврилову победу„, где су саопштили лепе вести и исказали захвалност свима који су помогли да Гаврило добије један од најскупљих лекова на свету.

„Данас је Гаврило примио ЗОЛГЕНСМУ! Хвала ти Боже! Хвала што си нам током читаве борбе слао несебичне и добре људе у живот. Хвала свима ВАМА на свакој молитви, на речима подршке, на сваком апелу, на сваком базару, концерту, послатој поруци, уплаћеној донацији, подељеном посту, постављеној кутији, продатом километру, продатом аутомобилу, мотору. На свакој постављеној лицитацији. Хвала тиму „За Гаврилову победу“ и нашим пријатељима који су даноноћно водили ову борбу као да је њихова лична. Хвала нашим медицинским радницима, сестрама и докторима који су све урадили да Гаврило буде што боље и да све анализе добија у рекордном року. Хвала нашим породицама које су стале иза нас и давале нам подршку и љубав без које не би могли да истрајемо у овој борби. Хвала свим медијима на огромној подршци. Велико хвала министарству здравља, фондацији „Буди хуман“ без којих ми не би успели да сакупимо средства за Гаврилову терапију. Хвала Дјордју и ватрогасцима, компанији Моцарт која је поред велике финансиске помоћи налазила начин да додје до највецих светских спортиста, а потом дресове истих стављала на лицитације за Гаврила. Хвала Шумадијској епархији, хвала нашем Крагујевцу, хвала нашој Србији, хвала Републици Српској, дијаспори и свим добрим људима широм света. Сви сте ви омогућили да наш дечак Гаврило постане равноправан противник једне зле аждаје која се зове СМА. Ми верујемо да ће доброта и љубав победити. Баш као сто ће и Гаша победити злогласну СМА.
ХВАЛА ВАМА, ДОБРИ ЉУДИ! Отаните нам увек такви и наставите да помажете нашим другарима, вратите осмех на лице њиховим родитељима као што сте вратили нама“, написали су Гаврилови родитељи на фејсбук страници „За Гаврилову победу“.

ТопПрес

KOMENTARI