Топола – Данас је Црвени крст Топола у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Крагујевац одржао акцију добровољног давања крви у новој згради Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи. На жалост, ову акцију је обележила једна тужна вест, преминуо је шеф лабораторије у оквиру Дома здравља, Миле Бељаковић.

„На нашу огромну жалост прерано и заувек смо изгубили нашег пријатеља, сарадника, комшију и добровољног даваоца крви шефа лабораторије Дома здравља у Тополи Мила Бељаковића у 46-ој години живота. Мила ћемо заувек памтити сви ми који смо имали ту привилегију да га познајемо, свакодневно виђамо и сарађујемо са њим. Миле, као вишеструки добровољни давалац данас би по 95 пут спасао нечији живот.  Црвени крст Топола ће сутра 20.11.2020 године упутити последњи поздрав свом другу и пријатељу и он ће заувек остати у нашем сећању“, рекла је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста у Тополи.

Миле (у белом мантилу) на једној од претходних добровољних акција давања крви, фото: ТопПрес, архива

Према њеним речима, на данашњој добровољној акцији давања крви, сакупљена је 21 јединица крви.

„Захваљујемо се свим добровољним даваоцима крви и пријатељима Црвеног крста Топола који су се у овом тешком времену одазвали на наш позив и узели учешће у овој хуманој акцији и на тај начин обезбедили ову драгоцену течност за све оне којима је овај лек једини спас. Захваљујемо се и руководству Дома здравља у Тополи, које нам је у новом објекту Дома здравља дало безбедан простор како би испоштовали све епидемиолошке мере“, казала је Биљана Павлићевић.

ТопПрес

One thought on “Најтужнија добровољна акција давања крви у Тополи: Преминуо шеф лабораторије Миле Бељаковић”

Comments are closed.