profimedia

Генерални директор предузећа „Инфраструктура железнице Србије“ Мирољуб Јевтић изјавио је данас да ће до краја године бити завршена обнова 280 километара регионалних пруга у земљи, а да је за 2019. планирана реконструкција укупно 318 километара пруга.

„То значи да ће Инфраструктура железнице Србије до краја наредне године скоро у потпуности завршити реконструкцију регионалних пруга у нашој земљи“, казао је Јевтић, а наводи се у саопштењу „Инфраструктура железница Србије“.

Он је казао да се у 2019. години планира обнављање пруга Ниш – Зајечар (108 км), Лапово – Краљево (84 км), Суботица – Сента (38,5 км), Марковац – Ресавица (53 км), деоница Кумане – Банатско Милошево (28,5 км) на прузи Зрењанин – Кикинда, као и пруга Кикинда – МСК Кикинда (шест км).

Према његовим речима, тренутна брзина возова на овим пругама далеко је мања од пројектоване, па тако возови између Марковца и Ресавице, Кумана и Банатског Милошева иду свега 10-20 километара на сат.

Јевтић је казао да ће радове на овим деоницама „Инфраструктуре железнице Србије“ у највећој мери изводити сопственом механизацијом, делом са материјалом добијеним са магистралних коридора, а делимично набавком новог који ће обезбедити из сопствених средстава.

ТопПрес/ Извор: Бета