Горњи Милановац – Да добра реклама продаје робу потврдио је и један горњомилановчанин који је на пијацу продао своје јагоде брже од осталих захваљујући доброј реклами. Наиме, он је поред својих јагода поставио плакат на којем је написао „Домаће јагоде слађе и од туђе жене“ а јагоде су „плануле“ иако им је цена била папрена.

„Прве јагоде су се продавале по 500, 600 динара на пијацу, сада како све више стижу цена им постепено пада тако да ће вероватно бити око 200 динара можда чак и нижа. Међутим, оне прве су најслађе и нема ко их не би купио иако су те прве и најскупље јер их мало има на тржишту. Али да би те скупље јагоде олако продао један сељак се досетио па је уз робу ставио натпис који је поготово нас мушкарце привукао да свратимо и видимо о чему се ту ради. Кад сам пробао јагоду, богами слатка као мед, ма платио сам по 500 динара нисам размишљао“, каже кроз смех наш саговорник који је пазарио управо ове јагоде.

Фото: ТопПрес

И свакако су те домаће јагоде увек траженије али када уз њих приложите и овакав натпис готово да је загарантовано да ћете воће лакше продати па чак иако не буде купаца онда ће бар бити интересовања и радозналих пролазника који ће застати да погледају шта ту пише.

Иначе, берба јагода је у пуном јеку а цена варира од 300 до 500 динара и са пристизањем већих количина полако пада. Засигурно је да ово воће и даље важи за прву и најслађу зараду код воћара јер годинама има солидну цену а и количине плодова које донесе један живић су задовољавајуће.

ТопПрес

Фото: ТопПрес