Топола – Народни посланик из Тополе Драган Јовановић у последњих петнаестак дана обавио је разговоре са мештанима тополских села кроз која пролази траса аутопута „Вожд Карађорђе“. Нацрт изградње овог пута изазвао је забринутост на стотине мештана па су уз подршку и помоћ народног посланика предата два захтева за укидање приступних саобраћајница, које би према мишљењу народног посланика и овдашњих мештана изазвале више штете локалном становништву него користи.

„Послат је  писани захтев Агенцији за просторно планирање Владе републике Србије за укидање приступне саобраћајнице преко Љубесела на ‘Вожд Карађорђе’. Осим моје маленкости, захтев је потписало јос 201 мештанин Љубесела. Наравно, уз аргументацију  и предложена алтернативна решења која су за државу јефтинија, сматрамо да смо чињеницама одбранили наш захтев. Проследили смо и још на на десетине појединачних примедби грађана којима се захтева померање трасе. Послат је  још један захтев који сам такође ја потписао са мештанима Загорице, Жабара, Горовича, Шума и Доње Трнаве, а где тражимо да се размотри и постојање крака Загорица – Светлић. Тај крак узима око 300 хектара обрадиве земље и воћњака. Поштујемо и разумемо да Крагујевац, као престони град Шумадије, треба да има излаз на Вожд Карађорђе, али то може и краком од Светлица до Ђурђева. У договору са мештанима Загорице, понудићемо и одређена алтернативна решења кроз ова села која смо договорили са мештанима. Све наше примедбе су аргументоване и плод су заједничког рада и договора са главним општинским урбанистом, нашим стручним консултантима, мештанима и мене као народног посланика и представника Шумадије у одбору за саобраћај и инфраструктуру скупштине Србије“, изјавио је Драган Јовановић, народни посланик из Тополе.

Он истиче да је сваки пут а нарочито брза саобраћајница  потреба бржег развоја и да је Тополи потребан такав пут али је мишљења да треба пажљиво размотрити сваки део пута.

„Одређени краци, као што су прикључна саобраћајница ‘Вожда’ преко Љубесела и крак Загорица – Светлић се требају преиспитати и укинути,  упорно и студиозно радимо на томе. Ово је нацрт јавног увида и све је подложно изменама и допунама. Ја сам човек из народа и бићу увек уз свој народ, и када је добро и када је лоше“, закључио је Јовановић.

ТопПрес