Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је данас, приликом посетие филијали Националне службе за запошљавање у Врању, да Србија тежи наставку пада незапослености и омогућавању још бољих услова рада за запослене.

Министар је навео да се пре три године кренуло у реформу Националне службе за запошљавање како би се запосленима омогућили што бољи услови рада, бржи долазак до посла за незапослене и квалитет услуге подигао на виши ниво.

„Поносан сам на то што је запосленост у Србији тренутно најнижа, што показује успех министарства на чијем сам челу и Владе Србије. Наставићемо да тежимо ка томе да незапосленост још више пада, да плате и пензије расту и да наши грађани имају квалитетније услове за живот и рад“, поручио је Ђорђевић, наводи се у саопштењу Министарства за рад.

Према његовим речима, Влада Србије је препознала проблем који имају младе особе када је у питању налажење посла.

„Како бисмо омогућили младима да што лакше дођу до посла и да се наметну на тржишту рада покренули смо пројекат ‘Моја прва плата’. Наставићемо да активно радимо и сигуран сам да ћемо у будућности моћи да се похвалимо још бољим резултатима“, закључио је Ђорђевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг