foto tanjugfoto tanjug

Запослени у компанији “ФЦА Србија” данас су после седам радних дана паузе наставили производњу у крагујевачкој фабрици. У Самосталном синдикату у “Фиату” кажу да је званично објашњење компаније о привременом прекиду производње возила „усклађивања производње за тражњом“, а сами тумаче да послодавац не жели да „лагерује“ аутомобиле „Фиат 500Л“, пише Бета.

Радници “ФЦА Србија” ће радити поново у две смене до петка, када ће, као и остали запослени у Србији, имати два нерадна дана за Ускрс. Од почетка године у крагујевачкој фабрици су била три привремена прекида производње, а председник Самосталног синдиката ФЦА у Крагујевцу Зоран Марковић рекао је агенцији Бета да од септембра прошле године радници нису радили „ни један комплетан месец“.

„Док смо били на овој последњој паузи, чули смо за изјаву премијерке Србије да Фиат остаје у Крагујевцу, али чекамо на званичне информације о продужетку уговора са Фиатом који истиче 29. септембра ове године, о производњи као и о новом моделу“, изјавио је Марковић за Бету.

Очекује да ће се 1. маја радницима Фиата придружити 100 запослених из кооперантске крагујевачке фирме “Магнети Марелли” која производни бранике, а постала је део Групације ФЦА.

ТопПрес/ Извор: Бета