Назире се светло на крају тунела – садашњи епидемијски тренд обећава „слободно” лето

Назире се светло на крају тунела – садашњи епидемијски тренд обећава „слободно” лето

Због све мањих бројева новозаражених коронавирусом, Кризни штаб је ублажио мере.

Иако смо изашли из ванредне епидемијске ситуације, надлежни напомињу да је она и даље несигурна.

Фризерски салони ће бити под мање рестриктивним мерама, организатори стручних скупова могу да почну припреме, а ако се наставе повољни трендови, после 21. јуна биће дозвољена и организација колективних догађаја.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је да је до сада више од 1.700.000 грађана Србије примило обе дозе вакцине против коронавируса и истакао да треба да се вакцинише више младих.

Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић сматра да уколико се настави овакав тренд вакцинације, то ће нас довести и до тога да већ током наредног месеца можемо да уживамо и у другим врстама окупљања.

Данас званично почиње туристичка сезона у Грчкој, а за наше држављане отворен је гранични прелаз између те земље и Северне Македоније – Евзони.

Услов за улазак у ту земљу је потврда о вакцинацији, признају се све вакцине, потребно је да прође 14 дана од ревакцинације, или дигитални зелени сертификат.

За оне који нису вакцинисани потребан је негативан пи-си-ар тест не старији од 72 сата. Сви путници морају да имају попуњен пфл образац.

ТопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI