Крагујевац – На пола пута између Крагујевца и Тополе налази се село које носи назив – Вучић. То не би било ништа чудно, да се тако не презива и први човек у  држави, па су се многи запитали да ли је ово место у срцу Шумадије добило име по председнику, или се пак ово име користи од давнина. Свако ко је имао дилему, врло лако је решава при самом уласку у село, где је смештена продавница – својеврсни обавештајни биро.

„Име нашег села у суштини нема никакве везе са Вучићем, према причама старих овде је некада давно живело доста вукова, па је тако и настао назив. Ипак, од кад се тако презива и наш председник, анегдотама се не зна број. Мештани околних  села често кажу – идем мало до Вучића, како је у Вучићу,  а кад нас питају одакле долазимо и ми кажемо из Вучића, буде доста смеха, док се споразумемо“, прича за РИНУ, мештанин овог села.

Старији мештани препричавају бројне анегдоте, фото: РИНА

Вучић има свог председника

На питање како се зову мештани Вучића сви у глас одговарају – Вучићанци. Тренунто овде живи око 800 становника, у око 200 кућа. Већина се бави пољопривредом или ради у фирмама у оближњем Крагујевцу или Рачи.

„Имамо четворогодишњу школу и у њој преко 20 ђака. Село се налази у близини већих градова и општина и зато одавде не одлази много људи. Живимо сложно, дружимо се и окупљамо по свадбама и весељима, а омиљена славља су она кад се у нашем селу слави рођење детета. Имамо фудбалски клуб, па дечаци и овде могу да се баве спортом“, каже Срђан Марковић председник МЗ Вучић.

Срђан Марковић председник МЗ Вучић, фото: РИНА

Како кажу мештани, због назива свог села нису имали никакве привилегије. На претходним изборима листа окупљена око Александра Вучића освојила је 80 одсто гласова, па се житељи надају да ће председник обићи ово село које се зове онако како се он презива.

ТопПрес/ РИНА

One thought on “Назив шумадијског села код Крагујевца збуњује многе пролазнике”
  1. Ako se neko bavi novinarstvom, trebao bi bar geografiju da poznaje (osnovna skola). Selo koje se pominje u tekstu je izmadju Kragujevca i Race, pripada opstini Raca.

Comments are closed.