putevi-Thinkstockputevi-Thinkstock

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да су ауто-путеви и сви државни путеви првог и другог реда проходни за саобраћај, али да се саобраћај одвија отежано због лоших временских услова, ниских температура, поледице и снежних падавина, наводи се у саопштењу ЈП „Путеви Србије“.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду опрезни, поштују саобраћајну сигнализацију, посебно ограничења брзине и кретање прилагоде условима на путу, јер ће се према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Србије у већини места наставити снежне падавине уз даље повећање висине снежног покривача.

Екипе путара са свом расположивом механизацијом 24 сата интервенишу на терену и посипају критичне деонице у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на возаче да, због влажних коловоза и појаве ниских температура, могуће поледице и слабе видљивости на појединим деоницама, без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на коловозу.

ТопПрес/ Глас западне Србије