Последња емисија изазвала је велику пажњу публике. Неле је спасао 11 живота, a никада није узео НАГРАДУ.

Ту је и прича о Ваљевцу који је подигао споменик свом кучету, али и прича из Пожеге о досањаном сану једног дечака.

Посебну пажњу скренула је прича о чачанском боему који је из набујале Мораве спасао 11 живота. Због тога је добио надимак ,,Легенда са Мораве“.

Иначе ради се о Небојши Јовановић који важи за честитог и поштеног човека, надничара који живи поред бедема поменуте реке.

ГЗС ће покренути акцију да овом скромном човеку ставимо нови кров на малену кућицу у којој живи, уведемо струју и заменимо неколико прозора. ,,Овај човек је то заслужио. Мислим да је јединствен пример у Србији. Замислите човека који је спасао једанаест глава? Многи од њих данас имају децу и унуке. То значи да није једанаест већ педесет живота данас jе међу нама захваљујући човеку који је имао храбрости да у глуво доба ноћи, на минусу, у мутну мораву ускочи без размишљања !

То је за поштовање. На страну то што се је боем. Сведочили су ми људи да никада није посегао за преваром, да је сваку своју шљивовицу поштено платио и да је одбио новчане награде за спасену главу. Нисам у причи рекао да је на сточној пијаци у Љубићу на Светог Јеремију пронашао торбу са новцем, огроман износ око 5000 марака. Али пронашао је власника и све до једног динара му вратио! Са правом носи надимак Легенда. То могу само ретки људи. ГЗС ће овог човека предложити за награду Града Чачка а ових дана крећемо да му средимо кров над главом“ каже Гвозден Николић аутор емисије ,,Нећете веровати“.

Он је позвао све оне који умеју да цене добра људска дела, да се прикључе у набавци кровне конструкције, црепа и неколико прозора.

,,Знам да ће многи доћи да помогну Нелу. Ја лично одвајам надницу за мешалицу, а наша продукција ГЗС ће набавити део црепа. Ето још једне предивне приче за нашу емисију – НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ“ каже Николић

ТопПрес/ ГЗС

 

 

 Николић - Знам да ће овде бити још једна добра прича о људској доброти !
Николић – Знам да ће овде бити још једна добра прича о људској доброти !