Недавно урађен асфалт почео да се обрушава, мештани у страху да ће поново остати без пута

Недавно урађен асфалт почео да се обрушава, мештани у страху да ће поново остати без пута

Топола – У селу Жабаре недалеко од Тополе локална власт је пре осам месеци санирала локални пут у засеоку Урошевићи. Међутим, овдашњи мештани указали су на проблем који је ових дана уочен, асфалт је почео да се обрушава и уколико би се наставиле честе падавине постоји опасност да се део асфалта одцепи, чиме би један број Жабараца остао без пута.

„На делу где је мост, асфалт је почео да се обрушава, ако се ништа не предузме оштећење ће бити веће јер ће се прекинути цела коловозна трака. Тај проблем смо имали и раније, бујица воде однесе пут и годинама смо се мучили, штета је да сада нов асфалт исто заврши и да поново будемо на истим мукама. Мислим да нешто није урађено добро, чим је за тако кратак период дошло до оштећења, бојим се да ће од неких обилнијих падавина и оштећење бити веће, ово је само почетак“, каже један од мештана из села Жабаре.

Оштећење на недавно урађеном путу у Урошевићима, фото: ТопПрес

Према његовим речима, дуго се чекало на асфалт у овом делу села и таман када су мислили да су са доласком асфалта решени дугогодишњи проблеми,  поново су у опасности да остану без пута.

Наш саговорник истиче да су оштећење пријавили надлежнима и да очекују брзу реакцију, јер како каже, прва обилнија киша и бујица воде повућиће са собом оштећени део асфалта.

ТопПрес

Уколико се наставе честе падавине, могло би доћи и до већег оштећења, фото: ТопПрес

KOMENTARI