Недимовић: Од ове године е-аграр

Недимовић: Од ове године е-аграр

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је његова намера да се у 2019. години успостави такозвани е-аграр.

Недимовић је објаснио да би преко е-аграра сва пољопривредна газдинства могла да се региструју или да обнове свој статус у електронском облику, као и да електронски повлаче све подстицаје, и то без шалтера и папира.

„Намера нам је да то урадимо заједно са НАЛЕД-ом и са свима у Влади Србије, јер је за то потребан тимски рад“, рекао је Недимовић на представљању Сиве књиге.

Он је додао да ће пилот мера бити покренута већ у априлу и односиће се на сточарску производњу, а циљ је да се виде ефекти е-аграра.

Он је изразио задовољство што се, за разлику од претходних година, пољопривреда сада налази у Сивој књизи НАЛЕД-а, јер, како каже, раније није била у фокусу, а чињеница је да и у тој области постоји сива економија.

Министар је подсетио да је од 1. јануара почео да важи и закон који омогућава електронско пријављивање сезонских радника.

„Јуче су издата прва решења, видимо да систем функционише. Они сада имају рок од 15 дана да изврше уплату, па ћемо видети да ли тај други део функционише“, рекао је Недимовић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг