Неистине да се деца одузимају ако их родитељи не вакцинишу

Неистине да се деца одузимају ако их родитељи не вакцинишу

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије и министарка Дарија Кисић Тепавчевић саопштили су данас да су нетачне поједине објаве на друштвеним мрежама да ће центри за социјални рад одузимати децу родитељима који не буду дозволили њихову вакцинацију против ковид-19.

У Министарству истичу да такве објаве, које су, наводе, злонамерне и неистините, само уносе панику међу грађане, како би их одвратили од вакцинације, која је најбоље средство за успешну борбу против вируса корона.

Подсећају и да у процес вакцинације против ковид-19 нису укључена деца, због чега је потпуно неаргументовано тврдити да ће она бити одузимана родитељима ако их не вакцинишу.

Министарство и министарка Кисић још једном апелују да се заустави ширење непроверених и неутемељених објава, јер је вакцинација потпуно добровољан процес и зависи искључиво од сваког појединца, истиче се у саопштењу.

Центри за социјални рад никада нису, нити ће одузимати било коме децу због таквог разлога, поручују из Министарства за рад.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI