Топола – Углавном је кућни љубимац пас, мачка, папагај али у једном домаћинству у селу Загорица надомак Тополе у кући је љубимац један необични жабац. У породицу Јовановић стигао је пре око шест година и од тада је свима постао драг.

„Наш Милентије је веома чудан, ко год га види постави нам хиљаду питања и за ових неколико година покупио је много симпатија. Случајно смо га купили у пет шопу јер је и нама привукао пажњу његовим чудним изгледом. Он је јединствен бар овде код нас нико ништа слично није видео. Нема пигмент као што иначе имају жабе, због тога су му очи још више дошле до изражаја“, прича за ТопПрес Драган  Јовановић.

Жабац Милентије, фото: ТопПрес

Милентије воли друштво, али још увек води самачки живот. Због тога његови власници планирају да му ускоро обезбеде адекватну пратиљу.

„Кад смо га донели деловао је некако погубљено, али брзо смо се спријатељили. Обожава да се храни инсектима а основна храна му је слична храни за рибице. До сада није наишао на жабицу која би му освојила срце али се надамо да ће бити прилике с пролећа“, каже Јовановић.

Иначе, постоји веровање да се жаба држи као кућни љубимац јер позитивно утиче на кућни буџет.

ТопПрес

Жабац Милентије, фото: ТопПрес
Жабац Милентије, фото: ТопПрес