Председник Александар Вучић изјавио је данас да држава не разматра нови пакет мера помоћи привреди због корона вируса, јер би на тај начин угрозила стабилност и стопу јавног дуга.

„Нема, не може да обезбеди држава још пара (за помоћ привреди). Ако буде обезбеђивала још више, држава ће да угрози стабилност и стопу јавног дуга, а ја сам обећао народу да нећемо прећи стопу јавног дуга 60 одсто у односу на БДП, што је Мастрихт ниво“, рекао је Вучић.

Вучић је у Батајници, упитан да ли се разматра нови пакет мера привреди и како коментарише наводе синдиката да је привреда поново погођена и да очекују масовна отпуштања, рекао да су масовна отпуштања поједини медији најављивали пре неколико месеци, али да се то није десило и да сада у Србији има 6.000 више запослених него пред почетак кризе.

„Што се тиче синдиката, ја волим Љубу Орбовића (председника С С С С), он разуме државу увек и разумем потребу синдиката да увек штите раднике, и ја сам на страни радника. Али држава није ћуп из којег можете да узмете шта хоћете“, рекао је Вучић.

Констатовао је да је синоћ, гледајући неколико дневника и вести по целом региону, стекао утисак да се комунизам вратио на мала врата.

„Све су вести негативне, да узмете конопче да се обесите, а друго је-државо дај плати! Одакле, хоћете да штампамо паре“, упитао је Вучић.

Каже да је Србија, и по оцени ММФ, најбоље изашла из финансијске кризе, а да сад неки поново траже паре.

„Мислите да имамо ћуп па дођете па узмете? Нађите такве председнике, имате такве стручњаке који су опљачкали земљу и увек кажу да држава да још пара“, рекао је Вучић.

„Србија ће много више улагати у екологију“

Србија ће свакако морати много више новца да улаже у “зелену енергију” и екологију, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је то рекао у Батајници одговарајући на питање новинара колико ће Србији бити приоритет “зелени опоравак” и еколошка безбедност земље и њених грађана..

“Свакако ћемо морати да радимо на томе и да много више новца улажемо у зелену енергију”, казао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг