Главна добит за пољопривреду од Отвореног Балкана је то што су лабораторијске процедуре између Србије, Албаније и Северне Македоније усклађене и што више нема чекања на границама због фитосанитарне и ветеринарске контроле, изјавио је данас у Тирани министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

„За разлику од ранијег периода када су ветеринарска и фитосанитарна инспекција с једне стране границе радиле 24 сата, а са друге нису, сада смо то ускладили. Сви раде 24 сата седам дана у недељи. С друге стране, све лабораторијске анализе су усклађене. Оно што се узоркује у Скопљу то важи у Београду и Елбасану или било где другде. То је до сад био камен спотицања. Тога више нема“, рекао је Недимовић.

Додао је да то значи како више нема чекања на границама за пољопривредне производе.

„Оде се до царинске испоставе, тамо се раскњиже папири и роба иде у продају тамо где треба. То је главна тековина ‘Отвореног Балкана’ за пољопривреду“, закључио је Недимовић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “Нема више чекања на границама за пољопривредне производе”
  1. Otvorene granice su san za svakog normalnog čoveka koji pored potreba za jelom i spavanjem želi i da putuje po belom svetu. I da ga ne smaraju previše na granicama. Moj Novi Sad je otvoren grad za svakoga. Proverite, nađite prenoćište dvorište, smeštaj za jednu noć pa ako vam se dopadne produžite boravak u ovom gradu.

Comments are closed.