Немачка донирала 29 возила српској полицији

Немачка донирала 29 возила српској полицији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас примопредаји опреме и возила које је Савезно министарство унутрашњих послова Немачке донирало МУП-у Србије, а која ће, како је навео министар, допринети већој ефикасности наше полиције у обављању задатака.

Донација вредна око милион евра, између осталог, обухвата 29 возила која ће користити припадници граничне и криминалистичке полиције, детекторе за откривање наркотика и експлозива и уређаје за проверу оригиналности личних докумената.

„Ова донација пример је одличне сарадње српске и немачке полиције, али и показатељ снажног унапређења веза између Србије и Немачке. Озбиљан број инвеститора из Немачке долази у нашу земљу, а задатак наших полиција је да осигурамо безбедност грађана обе земље и да свакодневним напорним радом покажемо да смо способни да оправдамо њихово поверење“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, српска полиција домаћински управља опремом и возилима које Министарство набавља и које добија кроз донације, а који, између осталог, доприносе постизању бољих резултата у борби против организованог криминала, корупције и илегалних миграција.

Стефановић се захвалио директору полиције Дитеру Роману, који је присуствовао примопредаји, и Савезном Министарству унутрашњих послова Немачке на донацији, али и на континуираној подршци српској полицији.

Директор полиције Савезног министарства унутрашњих послова Немачке Дитер Роман рекао је да је задовољан досадашњом сарадњом две полиције, посебно граничних, и изразио уверење да ће она и у будућности бити базирана на односу пуног поверења и да ће се развијати.

Директор српске полиције Владимир Ребић истакао је да су са директором Романом договорени конкретни облици сарадње на сузбијању свих видова криминала.

Он се захвалио Савезном Министарству унутрашњих послова на донацији и нагласио да ће она допринети да српска полиција буде још респектабилнији партнер у борби против свих видова криминала, посебно организованог криминала, тероризма и свих видова екстремизма, као и у сузбијању трговине наркотицима.

Примопредаји донације присуствовао је и Томас Шиб, амбасадор Савезне Републике Немачке у Београду.

ТопПрес/ Извор: Танјуг