tanjug-muptanjug-mup

Немачко савезно министарство унутрашњих послова донирало је МУП-у Србије 20 возила укупне вредности 300.000 евра која су намењена јединицама граничне полиције у спречавању илегалних миграција и користе се у мање приступачним теренима.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и немачки амбасадор Аксел Дитман потписали су Протокол о примопредаји опреме и возила истичући да односи између две земље напредују одличним темпом и показују да сарадња доноси добре резултате.

Стефановић је рекао да Србија има одличну сарадњу са МУП-ом Немачке, наводећи да су то министарство и немачка влада у последњих осам-девет година донирали преко девет милиона евра, што Немачку сврстава у једну од најзначајнијих донатора.

Захваљујући на континуираној подршци, Стефановић је подсетио да је МУП раније од њих добио седам возила за криминалистичку полицију и једно возило унутрашње контроле.

Указао је да је са немачком полицијом обављена једна од најбољих акција у којој је заплењено више од 300 килограма кокаина, 106 килограма хашиша…

„Трудимо се да будемо поуздан партнер и да Србија буде земља на коју се може рачунати у борби против тероризма и прања новца“, рекао је Стефановић.

Дитман је још једном истакао одличну оперативну сарадњу између МУП-а Србије и Немачке.

„Имамо блиске политичке односе и све је то део наше подршке Србији на путу ка ЕУ“, рекао је Дитман и додао да овом донацијом Немачка жели да олакша рад и помогне пограничној полицији у борби против илегалних миграција.

Дитман је рекао да је Србија годинама поуздан партнер у сузбијању илегалних миграција.

„Борба против илеганих миграција, трговина наркотицима, оружјем и борба против тероризма су велики изазови које само заједно можемо да савладамо. Сарадња између органа полиције две земље у савладавању тих изазова показала се веома добром током претходних година и желимо ту сарадњу да интензивирамо“, поручио је Дитман.

ТопПрес/ Извор: Танјуг