Топола –  Немачки инвеститор Wolgang Pflug одустао је од изградње фабрике у селу Жабаре у општини Топола, објавио је на свом фејсбук профилу председник општине Топола Игор Петровић. Он је навео да је немачка фирма „GROSCHOPP“  одустала од Жабара али не и од Тополе.

„Данас сам реализовао састанак са власником немачке фирме „GROSCHOPP“ ,  Wolgang Pflugom и његовим сарадницима. После тога одржао сам састанак са представницима мештана села Жабаре и обавестио их да немачки инвеститор одустаје од закупа дома у њиховом селу. Ово не значи да је немачка фирма дефинитивно одустала од инвестиције у Тополу већ да се размишља о другој локацији и модалитету улагања“, написао је на свом фејсбук профилу први човек општине Топола Игор Петровић.

Иначе, како је раније најављивано немачки инвеститор требао је на простору садашњег дома у селу Жабаре да отвори фабрику за производњу електромотора. Овдашњи мештани били су изричити да се дом изда у закуп а да се конак кнеза Милоша који се налази непосредно иза дома  који је под заштитом државе  не руши.

ТопПрес

2 thoughts on “Немачки инвеститор одустао од отварања фабрике у Жабарима, разматра се друга локација у Тополи”
  1. Hahaahahahahaha, pa ko uopste veruje da ce bilo sta doci ili da je trebao doci? predizborna kampanja cista, ko u Beloj ladji

    1. Slazem se sa tobom 100% ! Mala bara sa mnogo krokodila ,to je Topola !

Comments are closed.