Немања одвајао од џепарца за аутиће, сада је своју колекцију продао у хуманитарне сврхе

Немања одвајао од џепарца за аутиће, сада је своју колекцију продао у хуманитарне сврхе

Чачак – Да деца још од раног детињства и те како уче на примеру својих родитеља, најбоље показује дечак Немања Лазаревић (14) из Чачка, који је пратећи своју мајку Гордану која се већ неколико година бави хуманитарним радом и сам одлучио да учини хумано дело. Као велики заљубљеник у аутиће, одвајао је динар по динар од свог школског џепарца како би их купио. Стигао је до бројке од 26 малих металних реплика чувених четворотошкаша, а онда је одлучио да донира ову своју колекцију како би помогао прикупљање новца за лечење Чачанке Војке која се бори са тумором у Турској.

„Ја сам оргнизовала доста хуманитарних акција, а трудим се да тако васпитавам и своју децу, да помогну другима кад год су у могућности. Немања је само један дан дошао и рекао како жели да своје аутиће стави на продају како би се скупила одређена количина новца за лечење онима којима је то потребно“, каже за РИНУ мајка Гордана.

Након што је своју породицу одушевио тим својим гестом, његови аутићи које је пажљиво и са љубављу куповао, нашли су се на огласу на фејсбуку. Одмах се јавио велики број заинтерсованих купаца, па је у кратком времнском року продата већина, остала су још само четири.

„Махом су аутиће куповали људи из Чачка, један смо послали у Ниш. Надамо се да ће нови преостали убрзо наћи своје нове власнике. Један је коштао 400 динара, тако кад се све сабере добиће се лепа свота, јер је сваки динар који треба за лечење од изузетне је помоћи“, каже Гордана.

Она додаје да и након овог хуманог дела њеног сина нема стајања кад су у питању хуманитарне акције, и да се она радо одазива кад год је потребно. Па, осим за Војку учествују у скупљању новца за Мирка и Марицу, али и болесну децу.

„Наше је само оно што другима дамо, зато је јако важно у ово тешко време помоћи онима којима је то потребно. Бити ту за њих и пружити им руку. Зато, бих позвала све људе добре воље да не окрећу главу и да учествују у хуманитарним акцијама, дају свој допринос колико год могу“, закључила је ова хуманитарка из Чачка.

ТопПрес/ ГЗС, РИНА