Необична хуманитарна наградна игра у Чачку: Ко погоди килажу прасета добија га на поклон

Необична хуманитарна наградна игра у Чачку: Ко погоди килажу прасета добија га на поклон

Чачак – Срби за себе воле да кажу да су „небески народ“ што се и показало много пута, али да један град предњачи у томе, стварно нема дилеме. Након фотографија које су обишле целу државу о необичном паркингу за бицикле у облику прасета са ребрима, власник једне чачанске печењаре, Владан Јанковић, одлучио се на још један несвакидашњи потез и отишао корак даље. У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, Божићу, сутра на Туциндан организује наградну игру у којој онај који погоди тачну килажу прасета, добија га као награду, а прикупљени новац од учешћа иде у хуманитарне сврхе.

„Сви заинтересовани грађани који желе да учествују у овом својеврсном такмичењу могу се пријавити у печењари у Љубићу, у улици Бате Јанковића уплатом котизације у износу од 500 динара, а сав прикупљени новац биће дониран ономе коме је помоћ неоходна. Они који желе да се одазову овој хуманитарној акцији, неоходно је да уплате учешће, а онда и да погоде тежину прасета. Ко буде најближи килажи добиће и живо прасе“ каже за РИНУ, Владан Јанковић, власник печењаре.

Владан Јанковић, власник печењаре, фото: ГЗС

Иначе, Чачак је познат по највећем броју печењара у Србији, а обилазницу око овог града многи често називају и „прасе-штрасе“, јер најбољи залогаји вруће прасетине могу се управо пробати у граду на Морави.

ТопПрес/ РИНА