Топола – У општини Топола јуче је по први пут у овој години почела рестрикција воде. У 14 часова са редовног водоснабдевања искључене су Месне заједнице Пласковац, Винча, Липовац и Метеризе све до осам часова наредног дана.

Према речима надлежних у ЈКСП „Топола“ потрошња воде последњих дана је дуплирана што је резултирало увођем рестрикција.

„Сведоци смо високих температура протеклих дана и у најави су за даље тако да је потрошња наших корисника повећана. Регуларна потрошња је око 25 литара у секунди а претходних дана прелази 40. Ми користимо сва расположива изворишта, сви капацитети су укључени, производимо између 25 и 28 литара у секунди што би уз рационалну потрошњу задовољило све кориснике. Пратимо ситуацију из дана у дан упутили смо и  апел за рационалну потрошњу воде али како ефекта нема морали смо да уђемо у другу фазу а то је рестрикција. Ја напомињем да је у питању вода за пиће и одржавање личне хигијене. Иза нас је јако лоша  хидролошка година, са малом количином падавина. Многе општине су већ увелико увеле рестрикције тако да је ситуација и у окружењу тешка“, рекао је за ТопПрес,  Далибор Коцић.

Из овог предузећа апелују на све грађане да одговорно и рационално користе воду за пиће како не би дошло до озбиљнијих поремећаја у водоснабдевању.

ТопПрес

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA